Не випадковість: Росія хоче залучити Білорусь до війни через провокації з БПЛА, - ЦПД

Окупаційна армія РФ планує здійснити провокацію за допомогою ударних безпілотників Shahed, які час від часу заходять у повітряний простір Білорусі. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, передають Патріоти України.

Провокація для залучення у війну Білорусі

За його словами, коли російські безпілотники у небо Білорусі, вони намагаються здійснити провокацію поблизу Мозирського нафтопереробного заводу, щоб пізніше звинуватити у цьому Україну. Таким чином Кремль хоче напряму залучити білоруського диктатора Олександра Лукашенка у війну.

– Російський дрон цього ранку вибухнув недалеко від Мозиря, у Калинковичах, — нагадав Коваленко. Водночас подробиць можливої провокації керівник ЦПД не повідомив.

Спалахнули пожежі: Росіяни атакували склади та вантажні автомобілі в Одесі

неділя, 6 жовтень 2024, 9:55

Російський агресор у ніч на 6 жовтня знову атакував Одесу "Шахедами", спалахнули пожежі, передають Патріоти України з посиланням на ДСНС. За даними рятувальників, від ударів постраждали складські приміщення і вантажні автомобілі, спалахнули пожежі. Оди...

"На всіх напрямках палає. Щось палає менше, щось - більше": Ступак викрив плани росіяни після захоплення Вугледару

неділя, 6 жовтень 2024, 9:52

Після захоплення міста Вугледар Донецької області російські окупанти намагатимуться тиснути на Курахове. Таку думку висловив колишній співробітник СБУ Іван Ступак, передають Патріоти України. "Військові кажуть, що окупанти продовжують тиснути в напрямк...