Негативні тенденції наростають: Близько 40% німців вважають, що ФРН забагато допомагає Україні, - опитування

Майже 40% німців вважають, що Німеччина забагато надає Україні військової допомоги. Про це свідчить соцопитування, проведеним інститутом дослідження громадської думки YouGov, передають Патріоти України.

За його результатами 39% громадян Німеччини вважають, що обсяг німецької підтримки України надто великий. Водночас 26% респондентів називають правильним нинішній рівень підтримки, а 18% говорять про необхідність постачати більше озброєння Києву. 17% учасників дослідження не змогли дати відповіді на це питання.

Зазначається, що найсильніший скептицизм із питання постачання озброєня Києву відчувають прихильники партії "Альтернатива для Німеччини". Із них 68% респондентів вважають, що Берлін має скоротити військову допомогу Києву.

Збільшення витрат на військову підтримку України найактивніше підтримують прихильники "Зелених": серед них 28% виступають за збільшення постачання озброєння, і 22% — за скорочення.

Опитування провів у Німеччині Інститут дослідження громадської думки YouGov від 2 до 6 лютого. У ньому взяли участь 2490 осіб. Похибка становить 2,7 відсоткового пункта. Після США Німеччина залишається другим за величиною постачальником зброї в Україні після початку російського вторгнення.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...