"Нехай підписує сам із собою": Подоляк відреагував на "пакт про ненапад" з Україною від Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко заявив про те, що, начебто, Україна пропонувала йому підписати "пакт про ненапад". В Україні здивовані цією заявою, адже напад з території Білорусі вже відбувся. Про це розповів радник глави ОП Михайло Подоляк. За його словами, заява Лукашенка – дивна й коментувати її радник голови ОП не готовий, передають Патріоти України.

Лукашенко може підписати цей пакт сам із собою

Натомість Михайло Подоляк прокоментував слова Володимира Зеленського, коли він відповів на це тим, що для Росії участь Білорусі у війні є дуже бажаною, але для самої Білорусі така участь зі стратегічної точки зору – є помилкою.

"Так, безумовно, вони вже надали інфраструктуру, надали певні можливості полігонні, надали аеродроми, паливні бази, ремонтні спроможності й таке інше. Але все-таки для Білорусі, м’яко кажучи, було б із юридичної точи зору та точки зору історичної відповідальності, не заходити на територію України", – сказав Подоляк.

Враховуючи це, за словами посадовця, Алєксандр Лукашенко міг би підписати цей пакт сам із собою, а Україна після війни теж би підписала пакт з іншими державами.

Михайло Подоляк згадав слова Лукашенка про те, що Україна протрималась би у війні 3 – 4 дні й зазначив, що у самопроголошеного президента схибленість на цифрі 4, оскільки у нього також було 4 напрямки, звідки, начебто, готувався напад на Білорусь зі сторони України. "До заяв пана Лукашенка треба відноситись як до заяв пана Лукашенка. Якийсь резон, певно, в них є, але нам цей резон достатньо складно зрозуміти, це якийсь історичний ребус", – підсумував Подоляк.

Джерело: 24 канал

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...