Нехай пливуть нах...й: Порти усіх держав ЄС зупинили обслуговування російських кораблів

Торговий корабель у Чорному морі (Фото:REUTERS/Murad Sezer)17 квітня у всіх державах Європейського союзу, які мають морські або річкові порти, почала діяти директива ЄС про заборону входу до портів кораблів, що пов'язані з РФ, повідомляють Патріоти України.

Раніше повідомлялося про активізацію цієї норми у портах Італії, Болгарії, Румунії. П’ятий пакет санкції ЄС містить норму про те, що вхід до морських і річкових портів заборонений для всіх суден, зареєстрованих під російським прапором. Як порахували у Єврокомісії, наразі діє 2873 торгівельних корабля, з російським прапором, всі вони потраплять під санкції. Зміна формальної реєстрації не допоможе обійти цю санкцію: рішення ЄС поширюється також на усі кораблі, що позбавилися російського прапора після 24 лютого 2022 року.

Існує загальноєвропейський виняток з цього правила – рішення не буде поширюватися на ті кораблі, що опинилися у скруті – наприклад, подали сигнал SOS (Mayday). Рішення про допуск таких кораблів буде ухвалюватися індивідуально.

Також державам-членам дозволено ухвалювати обгрунтовані винятки, як-то для суден, які перевозять енергоносії, продукти харчування та фармацевтичні препарати до країн ЄС.

Деякі держави, як-то Естонія, окремо наголошують, що заборона буде стосуватися також приватних яхт та пасажирських суден, що не перевозять комерційний вантаж. В Естонії вирішили, що норма діятиме для кораблів понад 15 метрів довжиною, розрахованих на 12 людей та більше.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...