"Неправильно тримати депутатів за бидло і за собак": Нардеп Лерос розповів про те, як його виключали із фракції

Нардеп зазначив, що не впевнений, чи має юридичну вагу його виключення без засідання фракції.

Народний депутат Гео Лерос розповів, як його виключили із парламентської фракції Слуги народу у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

За даними видання "Лівий берег", його виключення підтримали понад 150 «слуг», водночас підписи за виключення Лероса не поставила так звана група Дубінського. Гео Лерос стверджує, що з Офісу президента почали телефонувати іншим фракціям, просити, щоб «ніколи більше не давали перерву мені (для виступу. — ред.), по-друге, Подоляк (імовірно, радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк — ред.) намагався зв’язатися з каналами, — власне, стандартні підходи».

Нардеп зазначив, що не впевнений, чи має юридичну вагу його виключення без засідання фракції. Він нагадав, що у будь-якому випадку залишається народним депутатом і повідомив, що не планує приєднуватися до якихось інших фракцій чи груп у Раді.

Також Гео Лерос стверджує, що на депутатів від "Слуги народу" тиснули, щоб вони підтримали його виключення із фракції. «Були люди, які підійшли і сказали, що не поставили підписи. Але було близько 10 людей, які сказали, що вони повністю розділяють те, що я сказав, але ми підписали, тому що на нас почали тиснути і ставили питання, що в майбутньому теж можуть виключити, якщо не підпишемо», — розповів він.

За словами Гео Лероса, на тиск скаржилися депутати з різних комітетів та груп впливу. «Неправильно тримати депутатів за бидло і за собак, які за рішенням Офісу щось роблять. Треба поважати людей все-таки. А те, що зараз через коліно переламав — це не демократичний підхід», — заявив він.

Джерело: LB.ua

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...