"Неправильний тон": Пісторіуса обурили слова Кулеби про ракети Taurus

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що не хоче, аби уряд підганяли з рішенням передати Україні далекобійні ракети Taurus. Про це міністр сказав під час заходу у Федеральній академії безпекової політики 13 вересня, передають Патріоти України.

Пісторіус поскаржився, що останніми тижнями питання щодо Taurus йому ставили десятки разів. Чимало питань його нервує.

Міністр також висловив думку, що Україні перш за все потрібні системи ППО та боєприпаси калібру 155 мм. За його словами, Німеччина хоче пришвидшити процеси виробництва техніки та її ремонту.

Реакція Пісторіуса на заяву Кулеби про Taurus

Пісторіус не вважає, що передавання Taurus Україні необхідне просто зараз, і таке рішення ще не ухвалили. Заклики української влади якнайшвидше передати ці ракети міністр оборони Німеччини назвав "неправильним тоном".

"Заяви української сторони не вплинуть на рішення Берліна. При передаванні озброєнь партнери мають враховувати не лише інтереси України, а й насамперед свої власні", — заявив Пісторіус, реагуючи, зокрема на слова голови українського МЗС Дмитра Кулеби щодо надання Taurus.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...