Несподівано: Український дипломат назвав митрополита Московської церкви "даром від Бога"

Глава Московської церкви на Закарпатті, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор 4 листопада святкував день народження, йому виповнилося 57 років. Із цієї нагоди Феодор на своїй сторінці у Facebook похвалився отриманими відеовітаннями, повідомляють Патріоти України.

Одним із тих, хто зичив усіляких гараздів керівнику УПЦ МП в Закарпатській області, став викладач Ужгородського національного університету, доктор філософських наук, професор, депутат Закарпатської облради від партії «Слуга народу», воїн ЗСУ, а віднедавна ще й посол України в Угорщині Федір Шандор. Цей факт вже обурив місцевих жителів.

У вітанні посол наголосив, що 4 листопада народжуються лише хороші люди, а Феодор – це «дар від Бога». Побажання Федір Шандор прикрасив колоритними закарпатськими діалектами. «Шановний владико. У цей прекрасний чудовий листопадовий день, коли весь світ святкує Міжнародний день добра, народжуються лише хороші люди, і це Божий дар. Адже Теодор, Феодор – це «дар від Бога». Хочеться побажати вам у цей день великого карпатського здоров’я, такого, як наші гори, миру і маленької закарпатської серинчі (удачі, – ред.). Тому що все, що ви робите в своєму житті, пов’язане із щастям, миром і добром. З днем народження», – сказав Федір Шандор.

Відомо, що Феодор їздив до Москви на зимову сесію синоду РПЦ з вересня 2015 по лютий 2016 рр., тобто після початку війни. 23 липня 2018 року він був возведений у сан митрополита.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Феодор заявив, що Мукачівська єпархія припинила поминання Патріарха Кирила при всіх богослужіннях.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...