Невже сяде? Суддя відмовив нардепам у взятті на поруки Медведчука

Суддя Печерського районного суду Києва В'ячеслав Підпалий відхилив клопотання адвокатів про взяття на поруки нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука. Перед засіданням із такою пропозицією звернулися його колеги з фракції, передають Патріоти України.

Розгляд справи розпочався о 13:00 у четвер, 13 травня. Раніше стало відомо, що сторона обвинувачення вимагає арешту політика з альтернативою в 300 млн грн застави. Сам нардеп перед засіданням заявив, що всі його рахунки заблоковані, тому він не може заплатити таку суму.

"Але в мене є багато друзів, які можуть внести гроші", – заявив він, підкресливши, що "готовий до будь-якого розвитку подій". Так, біля суду зібралися десятки молодих людей спортивної статури і в масках. Серед них також помітили керівника фірми "Шторм", яка охороняє Медведчука і його будинок. Водночас правопорядок забезпечували поліція і Нацгвардія.

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива перед будівлею заявив, що "вся фракція готова взяти Медведчука на поруки і скинутися грошима на заставу", якщо суд затримає його. Під час засідання адвокати передали відповідне клопотання, але суддя відхилив його.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...