Незабаром в Україні буде два Дні Перемоги, а в когось не залишиться жодного, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 9 травня виступив зі зверненням до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Він наголосив, що незабаром у нашій країні, яка сьогодні бореться із російським агресором, буде два Дні Перемоги, а у ворога не залишиться жодного, передають Патріоти України.

Відео гарант записав, пройшовши між оборонними барикадами у центрі Києва. Його опублікувала пресслужба в Telegram-каналі Zelenskiy / Official.

Звертаючись до великого народу великої України, Зеленський згадав дату 24 серпня 2021 року, коли вся країна відзначала 30-річчя незалежності. Тоді Хрещатиком йшли українські військові, захисники, техніка ЗСУ, а в небі летіла українська "Мрія".

"Немає нічого небезпечнішого, ніж підступний ворог, але немає нічого отрутнішого від удаваного друга". Це слова великого українського філософа Григорія Сковороди. 24 лютого ми зрозуміли цю істину, коли удаваний друг розпочав проти України війну. Це війна не двох армій, а двох світоглядів. Варварів, які обстрілюють музей Сковороди й вірять, що їхніми ракетами можна знищити нашу філософію. Вона їх дратує. Вона їм чужа. Вона їх лякає. Вона полягає в тому, що ми – вільні люди, які йдуть своїм шляхом. На цьому шляху сьогодні ми ведемо війну й нікому не віддамо ані клаптика своєї землі", – заявив президент.

У День перемоги над нацизмом, додав він, українці пишаються своїми предками, які разом з іншими народами у складі антигітлерівської коаліції перемогли нацизм. І нині вони не дозволять ворогу анексувати цю перемогу, не дадуть її привласнити.

"Ми б'ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад вісім мільйонів українців. І зовсім скоро в Україні буде два Дні Перемоги. А в когось не залишиться жодного", – зазначив президент.

Зеленський додав, що українці перемогли тоді, тож переможуть і зараз. На його переконання, незабаром Хрещатик, яким він пройшовся під час звернення, побачить новий парад перемоги.

"Перемоги України! З Днем перемоги над нацизмом! Слава Україні!" – підсумував президент.


"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...