Незважаючи ні на що: Розведення військ поблизу Петрівського розпочалося

Після білих ракет сторони випустили зелені, чим підтвердили початок розведення.

Українська сторона запустила білу ракету у знак готовності до початку розведення сил та засобів на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області, передають Патріоти України.

Проросійські бойовики о 12:00 уже відреагували і також запустили білу ракету. Після білих сторони випустили зелені ракети, чим підтвердили початок розведення.

Як розводитимуть війська?

У пресштабі ООС повідомили, що після запуску ракет з обох сторін зеркально розпочнеться розведення сил та засобів, тобто техніки, озброєння та особового складу. Цей процес безпосереднього переміщення техніки на заздалегідь підготовлені позиції, буде тривати три дні.

Далі за графіком розпочнеться розмінування територій, а вже після того почнеться демонтаж фортифікаційних споруд та інших укріплень. На 29 добу українська сторона проінформує про те, що все проведено і вже наступного дня представники СММ ОБСЄ проведуть верифікацію виконаних заходів.

Чому розведення військ перенесли?

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі вчора перенесла початок розведення сил і засобів у Петрівському на суботу, 9 листопада. Зазначимо, що напередодні сепаратистське угруповання "ДНР" на своїх ресурсах стверджувало, що українські військові напередодні нібито обстріляли ділянку розведення сил і засобів у Петрівському. Саме тому розведення не відбулося 8 листопада, як було заплановано.

Також бойовики повідомляли, що поінформували СММ ОБСЄ про готовність відновити процес відведення військ у Петрівському 9 листопада, якщо Контактна група погодить цю дату.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...