"Ні, друже. Давай зробимо так": Діти на "блокпості" зупинили військових, щоб віддати зібрані гроші на ЗСУ - захисники зворушили вчинком (відео)

У мережі стало популярним зворушливе відео, на якому школярі поблизу дороги створили "блокпост" та зупинили авто з військовими. Побачивши, що в транспортному засобі сидять захисники України, один з хлопчиків побіг за шкільним пеналом, де зберігав гроші, передають Патріоти України.

Кошти він хотів віддати військовим на ЗСУ, але вони їх не взяли. Замість цього бійці вручили маленькому українцю подарунок на згадку – плетений браслет.

Щемливий діалог та реакцію дитини знімали з заднього сидіння. Авто зупинилося біля "блокпосту" з українським прапором та іграшковою зброєю. Військові жартома попросили в них не стріляти, поки один з хлопчиків ніс пенал з грошима.

Він спробував віддати кошти захисникам, але вони навідріз відмовилися їх брати. "Ні, друже. Давай зробимо так. Ми зробимо тобі подарунок, а ти будеш далі стояти та тримати блокпост", – сказали бійці й віддали дитині плетений браслет.

По реакції маленького героя відео видно, що вчинок воїнів його здивував і дуже розчулив. Кілька секунд він стояв мовчки, стримуючи сльози і стискаючи пенал з грошима. Потім до хлопчика підійшов старший товариш і вони разом подякували захисникам за подарунок.

Відео опублікували в TikTok в серпні 2022 року, коли на вулиці ще було сонячно та тепло. За цей час воно зібрало близько 6 млн переглядів та 3.5 тисяч коментарів.

"Ми неймовірний народ, і в нас найчудовіші діти", "Плачу від радості за нашу країну", "Нескорені. Незламні", "Це наше майбутнє", "У нас в крові захищати та допомагати", – йдеться в повідомленнях.

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...