Нове "чудо" від російського ВПК: Амія Путіна отримає розрекламований пропагандою бронеавтомобіль "Напарник"

Російська армія отримає бронеавтомобіль «Напарник»

Збройні сили Росії отримають нову броньовану машину «Напарник». У вересні 2021 року підписано наказ міноборони країни-агресора на постачання до армії спаціальної машини супроводу та управління 4386 (МСІУ 4386), повідомила пресслужба російської компанії-виробника «Ремдизель», зазначають Патріоти України.

Захищений автомобіль «Напарник» призначений для супроводу автомобільних колон, що перевозять спеціальну техніку, доставки особового складу та документації, а також розміщення пункту управління в місцях проведення робіт зі спеціальною технікою. Новий бронеавтомобіль МСІУ-4386 входить в сімейство броньованих машин «Тайфун».

«Напарник» виконаний на базі бронеавтомобіля К-4386 «Тайфун-ВДВ». У порівнянні з базовою машиною «Напарник» відрізняється спрощеною пружинною підвіскою й меншою вартістю експлуатації.

Тайфун К-53949 «Тайфун 4х4» з бойовим модулем 5ЕЦ16У. (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Роботи над машиною почалися в 2017 році. Відповідно до спільного рішення міноборони Росії, компанія «Ремдизель» приступила до ініціативної розробки нового автомобіля супроводу на базовому шасі К-4386 «Тайфун-ВДВ». Підприємством була проведена відповідна дослідно-конструкторська розробка під шифром «Напарник».

МСІУ 4386 («Напарник») може експлуатуватися в будь-якому діапазоні температур, перевозитися авіаційним, морським та річковим транспортом. Бронювання машини забезпечує надійний захист екіпажу від стрілецької зброї.

«Тайфун-ВДВ»

Бронеавтомобіль спеціального призначення «Тайфун-ВДВ» являє собою армійський автомобіль, який може десантуватися парашутним способом. Машина створена на базі захищеної платформи з колісною формулою 4×4 «КамАЗ-4386» (К-4386). Він може перевозити особовий склад і вантажі, забезпечуючи високий рівень захищеності.

Машина призначена для оснащення десантно-штурмових з’єднань ВДВ Росії

Бронеавтомобіль «Тайфун-ВДВ». Фото з відкритих джерел

Особливість бронеавтомобілів сімейства «Тайфун» полягає в посиленому протимінному захисті, великому кліренсі та V-подібному днищу, яке розсіює енергію вибуху та покращує захист екіпажу від осколків.

Споряджена маса платформи К-4386 становить 11 т,
повна маса бронеавтомобіля – 13,5 т,
довжина машини – 6 м,
ширина – більше 2,5 м,
висота – 2,96 м,
кліренс – 420 мм.

Потужність двигуна 350 к.с., запас ходу по паливу – 1,2 тис. км, швидкість – в межах 130 км/год, місткість – сім чоловік.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...