Новітня зброя США вже змінила перебіг бойових дій на передовій в Україні, - американські ЗМІ

Поставлені Сполученими Штатами Америки реактивні системи залпового вогню HIMARS уже змінюють перебіг бойових дій на війні в Україні. Залп із HIMARS може зрівнятися з руйнівним ефектом від авіаудару з реактивного літака, оснащеного високоточними бомбами. Про це пишуть американські ЗМІ The Washington Post і The New York Times, передають Патріоти України.

Вони відзначають, що потужні та високомобільні системи озброєння вкрай необхідні в битві за Східну Україну."Одразу після отримання реактивних систем залпового вогню HIMARS українці швидко запустили свою нову техніку в роботу. Наразі їхні цілі були зосереджені на російських командних пунктах і складах, де розміщувалися ворожі офіцери та озброєння", – пише The Washington Post.

"Найсучасніша зброя, яку Сполучені Штати наразі постачали Україні, справляє вплив у перші кілька днів на полі бою, знищуючи російські склади боєприпасів і командні центри", – підтверджує The New York Times.

Повідомляється, що лише одна установка HIMARS знищила вже шість ворожих цілей. Тоді як усього їх у розпорядженні ЗСУ чотири.

Зазначається, що маючи у своєму розпорядженні лише чотири таких установки, українські солдати розумно їх використовують, стріляючи однією або двома керованими ракетами по складах боєприпасів або командних пунктах, часто вночі, і тримають їх далеко від лінії фронту, щоб захистити їх від ударів у відповідь.

Обидва видання сходяться у тому, що наразі HIMARS є найдосконалішою зброєю, наданою США Україні. Вона має систему наведення ракет по GPS і найбільший радіус дії сухопутної зброї української армії – близько 80 км. Це дозволяє ЗСУ завдавати точних ударів по російських військових цілях, не створюючи загрози для власних цивільних осіб на окупованих територіях.

"Поки що вони здаються досить корисним доповненням. Вони допоможуть перешкодити подальшому просуванню Росії, але вони не обов'язково означатимуть, що Україна зможе повернути територію", – цитує The New York Times військового аналітика Роба Лі.

Також ЗМІ нагадують, що адміністрація президента США Джо Байдена пообіцяла надіслати Україні ще чотири HIMARS у межах додаткової допомоги в розмірі 450 мільйонів доларів, оголошеної минулого тижня. Українські офіційні особи кажуть, що їм потрібно щонайменше 300 реактивних систем залпового вогню для боротьби з Росією.

Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...