Новий поворот: Макрон запропонував створити альянс у Європі, до якого увійдуть Україна та Британія

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував створити новий європейський політичний альянс, який був би відкритим зокрема для України та Великої Британії. Так Україна могла б стати частиною європейської сім'ї ще до вступу у Євросоюз. Про це Макрон сказав у промові в Європарламенті у Страсбурзі, передають Патріоти України.

На його думку, така політична спільнота також буде відкритою для Великої Британії, що дозволить їй більше залучатися до європейських справ після Brexit.

"Україна з її боротьбою та мужнім серцем уже є членом нашої Європи, нашої сім'ї, нашого союзу. Але їй потрібен час, щоб стати членом ЄС. Тому я пропоную створити нове, менш формальне угруповання країн-однодумців", – сказав він При цьому він не повідомив жодних подробиць про те, як буде діяти така група або якою буде її роль.

"Нам потрібно створити те, що я назвав би європейською політичною спільнотою. Ця нова організація Європи дозволила би демократичним європейським країнам, які дотримуються наших ключових принципів, отримати нові можливості співпраці – політичної, безпекової, в енергетичній і транспортній сфері, інвестиціях, інфраструктурі, перетину кордонів. Приєднання до неї не означало би обов’язкового приєднання до ЄС у майбутньому. Так само вона не була би закритою для тих, хто вийшов з ЄС", – пояснив Макрон.

Критеріями членства, на думку президента Франції, мають бути географія та спільний набір цінностей. Він сказав, що протягом наступних тижнів буде обговорювати цю ідею з керівництвом інших країн.

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...