Новий поворот: Партія Вакарчука "Голос" відмовилась від посади віце-спікера нової Верховної Ради

Жоден із представників партії "Голос" не займатиме посаду заступника голови Верховної Ради IX скликання. Про це заявив заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин, повідомляють Патріоти України.

Як пояснив обраний депутат, посада віце-спікера "має переважно церемоніальні позиції". "Тому у цьому випадку нас не цікавить політична посада – нас цікавлять професійні посади", – наголосив Юрчишин.

Він додав, якби "Голосу" пропонували позицію першого віце-спікера Ради, яка має не тільки політичні, але й управлінські функції, то "за таку посаду можна було б поборотися". За його словами, гідні кандидатури на посаду з такими функціями у "Голосу" є.

Водночас Юрчишин зауважив, що на посаду заступника голови ВР у нинішньому вигляді можуть претендувати лише ті політичні сили, "для яких політичне позиціонування є більш важливим, аніж професійне".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...