Новий ударний БПЛА Akinci від компанії Baykar з українським двигуном атакував ціль на відстані 140 км (відео)

Безпілотний літальний апарат Akinci компанії Baykar, на якому стоїть український двигун

Безпілотний літальний апарат Akinci компанії Baykar, на якому стоїть український двигун, під час випробувань атакував ціль на відстані 140 км.

Про це повідомили у Twitter компанії 31 березня.

Згідно з інформацією у твіті, БПЛА підняли в небо у місті Чорлу (провінція Текірдаг). Ціль уражено в районі міста Сіноп у Чорноморському регіоні. Відстань між безпілотником і ціллю на момент запуску становила 140 км. Після стрілянь безпілотник приземлили у Чорлу.

Стріляв Akinci надзвуковою ракетою IHA-230. Як уточнив технічний директор і співвласник компанії Baykar Сельчук Байрактар, це було перше в Туреччині випробування стрільби надзвуковою керованою ракетою.

Чи справді 50 тисяч? Коваленко оцінив, скільки російський військ наступають на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 11:30

Під час наступу в Харківській області на передньому краї оперує російське угруповання в кількості трохи більше 2000 військових. Інформація про 50-тисячне вороже угруповання, яке начебто наступає на Харків, - це "нісенітниці". Про це повідомив військов...

"Разом ми обов'язково досягнемо успіху": Путін звернувся з цинічною заявою до жителів окупованих територій Донбасу

субота, 11 травень 2024, 11:27

Президент Росії Володимир Путін привітав жителів захоплених територій Донеччини та Луганщини із 10-річчям "утворення республік", а насправді - з десятим роком окупації. Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди. У своєму "вітанні" жителів...