Новим генпрокурором України став Андрій Костін: Що про нього відомо

Депутати Верховної Ради України проголосували за призначення парламентарія від "Слуги народу" Андрія Костіна новим генеральним прокурором України. Його кандидатуру вніс президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Голосування відбулося на позачерговому засіданні парламенту. Підтримали призначення 299 нардепів.

Голосування за фракціями:

СН – 220

ЄС – 0

"Батьківщина" – 2

"Платформа за життя та мир" – 15

"За майбутнє" – 14

"Голос" – 3

"Довіра" – 18

"Відновлення України" – 14

Позафракційні – 13

Проти ніхто не голосував. 32 нардепи утрималися.

Відповідне рішення було підтримано майже конституційною більшістю голосів, уточнили в пресслужбі "Слуги народу". Результати поіменного голосування поки що не оприлюднені.

Під час голосування у сесійній залі з'явився президент Володимир Зеленський. Він не виступав. Раніше щодо кандидатури Костіна голосували у правоохоронному комітеті: 17 членів виступили за, один утримався.

У 2021 році він брав участь у конкурсі на посаду голови САП, але не пройшов співбесіди. Тоді ж отримав почесне звання "Заслужений юрист України" (23 серпня 2021 року) – за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток української держави, вагомі трудові здобутки, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-річчя незалежності України.

Як мовиться на офіційному сайті "Слуги народу", Костін закінчив Одеський державний університет ім. І. І. Мечнікова за спеціальністю "правознавство". Працював у різних адвокатських компаніях та інших організаціях. Пройшов шлях від юриста до керівника компанії. Костін є членом правління ГО "Одеський дипломатичний клуб", а також був депутатом Одеської міської ради від "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

Як зазначено у Відкритому реєстрі національних публічних діячів України, дружина Костіна працює помічницею-консультанткою його колеги по партії, парламенту та комітету Максима Дирдіна, а дружина останнього – помічницею-консультанткою Костіна.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...