Обіцяють, що сидітимуть довго: У Венедіктової взялася за прикордонників, котрі депортували Саакашвілі з України

Ім закидають перевищення службових повноважень

Офіс Генерального прокурора звершив досудове розслідування стосовно двох колишніх прикордонників, які затримали Міхеіла Саакашвілі під час його реадмісії у Польщу у 2018 році. Про це повідомляє пресслужба ОГПУ, зазначають Патріоти України.

Як зазначається, досудове розслідування відносно двох прикордонників відбувалося за частиною 2 статті 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років.

«За даними слідства, колишні посадовці причетні до організації та здійснення у 2018 році незаконного затримання М. Саакашвілі під час його реадмісії до Республіки Польща», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, наразі продовжується розслідування стосовно інших високопосадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів, які були причетні до затримання Саакашвілі.

У липні 2017 року п’ятий президент України Петро Порошенко позбавив Міхеіла Саакашвілі українського громадянства. На той момент колишній президент Грузії перебував у Польщі.

Однак, попри загрозу екстрадиції на батьківщину, Саакашвілі «прорвався» через український кордон в оточенні кількох десятків активістів і діючих нардепів. Зазначається, що під час прориву постраждали 13 працівників Нацполіції та 8 прикордонників.

Пізніше Саакашвілі подав до Військової прокуратури заяву про викрадення та насильницькі дії щодо нього.

Через деякий час слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки на території Одеської області і в Києві та повідомили про підозру колишнім прикордонникам, які перевищили службові повноваження під час видворення з України до Польщі Міхеїла Саакашвілі.

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський повернув громадянство України Михайлу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу Порошенка. 29 травня 2019 року Саакашвілі повернувся в Україну.


"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...