Обіцянка - цяцянка, а дурням - радість? Кремль пообіцяв Криму виділити десятки мільярдів на забезпечення водою

​Близько 50 млрд рублів - нібито в таку суму обійдуться російському бюджету заходи щодо поліпшення водопостачання в окупованому Криму.

Михайло Мішустін. Фото: "Известия".

Російський прем'єр Михайло Мішустін пообіцяв жителям півострова забезпечити додатково водопостачання в обсязі 310 тис. кубометрів води на добу, повідомляють Патріоти України.

Як пише ТАСС, Мішустін 19 жовтня оголосив про плани реалізації 14 заходів, серед яких нібито буде розробка нових джерел води. Однак більш докладної інформації про пакет пропозицій Мішустіна немає, тому невідомо, це буде продовження хижацького викачування води з надр півострова або ж опріснення морської води. Обидва варіанти - шлях до екологічної катастрофи.

Викачування води з-під землі перетворить на безплідні солончаки ті території Криму, де можливе сільське господарство. Опріснення морської води порушить екологічний баланс в морі. Особливо катастрофічною буде ситуація, якщо росіяни і окупаційна "влада" півострова вирішать брати для опріснення воду з менш солоного Азовського моря, яке і так сильно постраждало через будівництво і функціонування Кримського моста. Втім, не виключено, що про конкретні заходи щодо поліпшення водопостачання Криму невідомо, оскільки їх і немає, а виступ Мішустіна - не більше ніж спроба хоч якось заспокоїти жителів півострова. "Всього на реалізацію плану буде направлено близько 50 млрд рублів, більша частина - з федерального бюджету. Це дасть додаткову подачу води в обсязі не менше 310 тисяч кубометрів на добу", - пообіцяв Мішустін, заявивши, що до реалізації заходів Кремль приступить в найближчий час.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...