Обіцянки-цяцянки: Стефанчук тепер проти, щоб Рада запроваджувала обіцяний "слугами" закон про демобілізацію ветеранів. Що за цим стоїть

Він теж ходить в хакі, не ходить у відпустки і не збирається на "дембель"

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, якого розкритикували за маніпуляції з відпустками-невідпустками, відповідаючи на питання, чи збирається парламент розглядати обіцяний законопроєкт про демобілізацію, вдався до історичних аналогій. Так він проапелював до досвіду Центральної ради, обґрунтовуючи свою теперішня позицію, передають Патріоти України.

"Дивіться, з приводу демобілізації. Я не знаю таку країну, яка б під час війни проводила демобілізацію. Вірніше, я знаю таку країну – це Українська народна республіка 1919 року".

Як оповідає спікер ВР, тодішній міністр оборони Микола Порш вніс до Центральної ради законопроєкт про демобілізацію, який був проголосований. "Будь ласка, у мене є потреба розповідати, що було далі, в 1919 році?" – задав риторичне питання голова ВРУ.

Зазначимо, Микола Порш був Генеральним секретарем військових справ УНР у грудні 1917 - січні 1918, а в 1919 - послом у Німеччині

"Так от для мене дуже важливо було, щоб теперішня Верховна Рада не повторила помилки Центральної ради", - заявив Стефанчук.

При цьому державний муж з висоти своїх глибоких та різнобічних познань чомусь не згадав, що Центральна рада, де заправляли популісти-соціалісти, махом розпустила залишки старої армії у січні 1918 року (та й утримати її під знаменами було вже неможливо) , а не як тепер пропонується: пустити мобілізованих на поетапну ротацію з 3-річним терміном служби, що більш ніж досить для підготовки змінних резервів. Однак такі деталі зіпсували б враження від красивої історичної аналогії. Не біда, що в результаті вийшла чергова маніпуляція від Лібертаріанця.

Нагадаємо, у червні секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції "Голос" Роман Костенко у коментарі "Українській правді" заявив, що Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію.

При цьому складається загальне враження, що саме слуги Зеленського цілеспрямовано "з'їжджають" з весняних обіцянок Верховної Ради обов'язково прийняти закон про демобілізацію до кінця року.. В хід ідуть різні аргументи, але жоден з них не є бездоганним і абсолютним, якщо є мало-мальське бажання дати перепочити ще живим але смертельно втомленим героям, які врятували Україну і 29 місяців не знімали солдатські берці.

Тоді виникає закономірне припущення: бажання такого немає. І вже не видаються геть абсурдними твердження "злих язиків", що чинній владі з електоральних і соціально-політичних причин взагалі дуже вигідно, щоб ті 200-300 тисяч героїв-пасіонаріїв, якомога пізніше повернулась додому. Якомога пізніше і якомога менше... Чим пізніше - тим менше... Цинічно але "продуктивно"! І головне: робити для такої мети нічого не треба, лише залишати все як є. Повторювати мантру: нема ким замінити, нема грошей щоб мобілізувати достатньо нових, багато війська не буває. А також апелювати до позицій тих генералів, хто готовий відпускати солдат з війни лише вантажем-200.

Таке чудовищне враження про мотивацію дій влади тим більше ширитиметься в умах українців, чим більше і довше слуги Зеленського виступатимуть проти демобілізації на ротаційній основі.

У випадку затягування війни ще на роки питання демобілізації буде загострюватись. Західні союзники України готуються підтримувати нас зброєю і фінансами додаткових 10 років. І за це їм велика подяка. Пан Зеленський з такими перспективами вже готовий розглядати питання власної ротації на посаді президента і верховного головнокомандувача через вибори в умовах війни. А от його слуги не готові наразі в жодні часові терміни демобілізувати ветеранів. Отже всім мобілізованим готуватись ще до 10 років служби?. Оцим в ТЦК мають стимулювати теперішній і кожен наступний призов? Думайте, панове. У вас ще є кілька місяців щоб дотримати слово щодо закону про демобілізацію. Що там понаписують це теж питання, але з чогось треба почати

Для ПУ Лесь Лісовик
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Мене не так війна вбиває, а вбиває такий тотальний дебілізм": Начштабу "Азову" Кротевич пояснив, чому не вдався контрнаступ ЗСУ 2023 року

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:45

Начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") пояснив, чому вважає невдалим контрнаступ ЗСУ 2023 року. Про це йшлося в його інтерв'ю "Українській правді", передають Патріоти України. "На п'ять ліній оборони наступати – це дебілізм. Це те...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:29

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...