Облили будинок червоною фарбою і погрожують: Білоруський опозиціонер розповів про спроби його залякати

За словами Павла Латушка, йому пропонували чартерний рейс та дипломатичний автомобіль, щоб виїхати з Білорусі з метою його недолучення до Координаційної ради.

Член координаційної ради об’єднаної опозиції Білорусі Павло Латушко, якого звільнили через підтримку протестів у Білорусі з посади керівника Купаловського театру, заявив про погрози, повідомляють Патріоти України.

За його словами, йому погрожували затриманням та силовою розправою у жорсткій формі, а для прикладу розповідали про побиття мітингувальників, після чого їх госпіталізовували. Також вночі, 19 серпня, будинок Павла Латушка облили червоною фарбою.

– Я вже декілька днів не ночую вдома. Моя мама, котра жила разом зі мною, виїхала за межі Білорусі. За вчора я отримав низку погроз і пропозицій негайно покинути країну, – пояснив опозиціонер.

За словами Латушка, йому пропонували чартерний рейс та дипломатичний автомобіль, щоб виїхати з Білорусі з метою його недолучення до Координаційної ради.

14 серпня Координаційна рада була ініційована лідеркою об’єднаної опозиції Білорусі Світланою Тихановською. Лукашенко розцінив це як спробу захопити владу у країні з усіма наслідками. Вчора, 19 серпня, радою була обрала президія, до складу якої увійшли політики, письменники, громадські діячі.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...