"Обливали бензином і намагалися спалити": Командир 72-ї бригади ЗС РФ поскаржився на знущання над ним ПВК "Вагнер", викрадення та гвалтування пригожинцями його бійців (відео)

Командир ЗС РФ поскаржився на знущання ПВК "Вагнер" над путінськими військовими, але є "нюанс". Ймовірно, це є загостренням відносин у російській верхівці. Про це повідомив офіційний канал міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm. Там також опублікували відео скиглення окупанта, передають Патріоти України.

"Шойгу і Герасімов наносять медійний удар у відповідь по Пригожину. Командир 72 бригади ЗС РФ Роман Веневитин, який нещодавно був у полоні "вагнерівців", ймовірно, був звільнений з полону і тепер з аркуша зачитує нові відеозвернення, в яких звинувачує "вагнерів", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Веневитин поскаржився на викраденні зі сторони "вагнерівців" військової техніки ЗС РФ, викраденні військових та використання їх в якості рабів.

"Бійцями ПВК "Вагнер" було викрадено два танки Т-80, чотири пушки, КАМАЗ, БМП. І до нині ці машини не були передані в руки міністерства оборони. Був випадок, пов’язаний із загрозою фізичної розправи над бійцями, яких оточили та обіцяли обнулити. Тільки за те, що вони працювали не так, як хотілось вагнерівцям", - розповів він.

Також окупант розповідав, що бойовики нібито ґвалтують російських військових, після чого останні вчиняють суїциди.

"Було й викрадення наших бійців, проти них застосовувалося фізичне насильство, методи приниження честі та гідності. Наприклад, було викрадено старшину одного з наших батальйонів. Його мучили, катували, тримали на холодній підлозі у підвалі, бризкали в очі кислотою, хімічними речовинами, від яких він на час втратив зір. Обливали бензином, підносили запальничку, намагалися спалити", – поскаржився російський командир.

В InformNapalm вважають, що завдяки заявам Веневитина російська армія вирішила медійно грати проти засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина з позиції жертви, яка нічого не може зробити з найманцями, яких тренують на військових базах ГРУ. "Виглядає, як загострення відносин між баштами Кремля", – констатували експерти.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...