"Обороняємося майже на 270 градусів": Екс-керівник ССО Галаган назвав умову перемоги України у війні

Повномасштабна війна України проти Росії триває вже 5 місяців. Унікальність нинішньої фази протистояння полягає в тому, що ЗСУ обороняються майже на 270 градусів. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив екс-командувач ССО генерал-майор Григорій Галаган, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що на кінець липня 2022 понад 2 тисяч кілометрів – куди не кинься, або ворог, або той, хто ворога підтримує.

"Сили спеціальних операцій знаходяться зараз скрізь: контролюють рух опору, проводять інформаційно-психологічні операції. Ну і без бойової роботи теж ніяк - її ми називаємо "кінетичними діями"", - розповів екс-командувач ССО.

Під "кінетичною" роботою Галаган має на увазі підриви мостів. "Після кожних підірваних на окупованих територіях шляху або моста я краще засинаю", – зізнався він.

Що стосується ІПСО (інформаційно-психологічних операцій – ред.), то їх воїни ССО проводять на багатьох рівнях: коли противник здається в полон цілими підрозділами, коли російські матері мітингують, відмовляючись посилати синів на війну - це успіх, каже Галаган.

"Тут справа навіть не в операціях інформаційних чи психологічних. Іноді досить просто донести правду тим, хто позбавлений доступу до іншої інформації, крім брехні і пропаганди, які ллються з екранів російських телевізорів. Наше завдання - зламати ворога будь-яким способом. Зламаємо - переможемо",- стверджує Галаган.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...