Обидва варіанти погані: Ймовірні сценарії шантажу України та Заходу Путіним для поступок щодо Донбасу

Окрім відвертих загроз про вторгнення Росії на територію України, додалася ще перспектива визнання Кремлем окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками". Про найімовірніші сценарії розвитку політичної ситуації в Україні за умови прийняття такого рішення йдеться у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

У спробі вибратися з патової ситуації та зберегти за собою максимальний простір для маневру, фактом "визнання" так званих республік ОРДЛО Кремль намагається підвищити власні ставки. Навіть якщо Володимир Путін вирішить оголосити "ЛДНР" "незалежними", процес документального оформлення може затягнутися, а тим часом Кремль, шантажуючи Київ та Захід, вимагатиме подальших поступок.

Європа, у свою чергу, серйозно побоюється подібного рішення. Так, Олаф Шольц після особистої зустрічі з Володимиром Путіним у Москві назвав ймовірне визнання Росією ОРДЛО політичною катастрофою та абсолютним порушенням Мінських угод. З чого можна дійти невтішного висновку, що Берлін не влаштує денонсація " Мінська". Причому не має значення, хто буде ініціатором - Київ чи Москва. А ось Байден цю, начебто, ключову тему під час свого виступу проігнорував.

"У разі якщо підписання указу Путіна про "визнання" начебто державності бойовиків затягнеться, у російського керівництва є можливості для економічного тиску на Київ, проведення інформаційних спецоперацій та розхитування України зсередини через дестабілізацію. Західні партнери тим часом і далі схилятимуть Банкову до виконання Мінських угод", - каже експерт із зовнішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Можливий також і інший варіант – Володимир Путін негайно підпише указ про "визнання", паралельно запускаючи військовий сценарій з Донбасу, в якому донецьким та луганським бойовикам відведено роль ширми.

"Якщо Путін одразу підпише указ про "визнання", то події можуть піти за сценарієм ескалації в ОРДЛО (настання бойовиків або проведення терористичних актів) з метою окупувати ще більше територій. "Республіки", визнані Москвою, можуть запросити військову допомогу. Кремль під виглядом "Захист російських громадян" може її надати. При такому сценарії Кремль продовжить "гібридну агресію" проти України руками бойовиків та найманців", - каже аналітик фонду "Демократичні ініціативи" Марія Золкіна.

У будь-якому випадку, жодний із цих варіантів не обіцяє Києву нічого хорошого. Натомість нинішня історія створює вигідне тло для різних "миротворців" на Заході, які, реагуючи на кремлівські кульбіти, вирішать "рятувати" Мінські угоди за рахунок інтересів України.

Джерело: Апостроф

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...