Кажуть, дуже втомився: Зеленський поїхав відпочивати на "дачу Хрущова" в Херсонську область

Наприкінці червня президент вже відвідував Бірючий і провів там ніч під час дводенного візиту в Херсонську область.​

Президент Володимир Зеленський поїде відпочивати на так звану "дачу Микити Хрущова" - в державну резиденцію на острів Бірючий в Херсонській області. Про це написав у Facebook політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Бірючий входить в дуже цікавий вітчизняний Азово-Сиваський заповідник, який належить не міністерству екології, а Державному управлінню справами (знаменита Дуся, яку він понад рік тому обіцяв ліквідувати, як і кортежі і численні резиденції)".

Раніше про короткострокову відпустку президента повідомляв журналіст Володимир Кацман в прямому ефірі телеканалу NewsOne. За його словами, Володимир Зеленський буде відпочивати на острові Бірючий 10 днів. "Це резиденція, яку, в принципі, попередні президенти практично не відвідували", - зазначив Кацман.
Президентська резиденція на Бірючому була організована за часів Микити Хрущова. Але приїхав на острів він всього лише один раз. Острів Бірючий знаходиться в кінці Федотової коси в Кирилівці, але територіально вже відноситься до Херсонської області. Зазначимо, що в кінці червня Зеленський вже відвідував Бірючий і провів там ніч під час дводенного візиту в Херсонську область.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...