Очікують за кілька місяців: Україна замовила в Литви антидронові рушниці (відео)

Міністерство оборони України здійснило закупівлю радіолектронних рушниць через Агенцію з підтримки та постачання НАТО.

Україна замовила в Литви антидронові рушниці для ефективної боротьби з ворожими БПЛА. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на інтерв’ю Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака.

Їх постачання до війська очікується за декілька місяців. Міністерство оборони України здійснило закупівлю радіолектронних рушниць через Агенцію з підтримки та постачання НАТО.

"Цього року МОУ вперше вийшло на закупівлю не за якимись там “схемами”, а через відкритий натівський майданчик. Тобто безпосередньо, не через наших спецекспортерів. Я не проти них, але все повинно бути відкрито, прозоро і швидко", – пояснив Руслан Хомчак.

Через Агенцію Міністерство оборони України вже придбало для потреб Збройних Сил України гусеничні стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2. Самостійний вихід на міжнародні ринки дозволить значно зекономити кошти на закупівлях та уникнути більшості корупційних ризиків, які присутні коли оборонне відомство вимушено користуватися послугами компаній-посередників.

Придбання гусеничних стрічок відбулось у листопаді 2020 року. "Оскільки така закупівля відбулася вперше, то довелося подолати безліч бюрократичних питань – це оформлення відповідних дозволів, документів, усього іншого. Я впевнений, що наступного року все буде набагато швидше", – розказав Головнокомандувач ЗСУ

Закупівля відбувалась з проведенням всіх необхідних випробувань, включно з тестуванням у зоні бойових дій. "І коли ми вийшли з потрібними нам характеристиками, то виграли ті, хто це нам забезпечив. Усе прозоро. Але перед цим ми додатково випробували рушниці в зоні бойових дій", – додав Руслан Хомчак.

Джерело: Обозреватель

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...