"Одна військова частина РФ живе тиждень": Воїн ЗСУ розповів, чому окупанти не можуть взяти Бахмут (відео)

"Одна частина живе тиждень": військовий розповів, чому ЗС РФ не можуть взяти Бахмут. ВІДЕО

Під час боїв за Бахмут Донецької області Сили оборони України щодня виводять із боєздатності кілька батальйонів Збройних сил Російської Федерації. Про це розповів лейтенант батальйону "Свобода" Нацгвардії України Володимир Назаренко, передають Патріоти України.

За словами українського військовослужбовця, багато ознак свідчать про те, що ще з 1 січня ворог використовує в Бахмуті не тільки найманців ПВК "Вагнер", а й регулярні частини ЗС РФ. Причому йдеться про сили, які спочатку готувалися для проведення масштабного наступу російської армії навесні поточного року.

"З появою нових підрозділів змінюється і тактика, і способи комунікацій, і те, що зараз під Бахмут вони кидають усі свої залишки боєздатних резервів для того, щоб тримати цей темп. Щодня помирають тисячі їх "одноразових" та "дешевих" солдатів. Це свідчить про те, що безліч підрозділів вони готували, оновлювали після поразок під Херсоном, Харковом, на Київщині, для того, щоб застосувати у весняному наступі, зараз кидають під Бахмут", — розповів Назаренко.

При цьому через величезні втрати росіяни змушені постійно проводити ротацію, щоб відновити боєздатність своїх підрозділів на Бахмутському напрямку.

"20-30 вбитих солдатів для роти в одному бою за день або навіть за кілька днів — це теж втрата боєздатності. У них дуже велика ротація їхніх частин через те, що щодня виводиться з боєздатності до кількох батальйонів", — сказав Назаренко.

За словами українського військового, окупанти намагаються створити "конвеєр" постійних атак на позиції Сил оборони, проте така тактика не є ефективною на полі бою і не приносить бажаних результатів.


"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...