"Однак розслаблятися ще зарано": У Міноборони розповіли, яке співвідношення втрат України і РФ на півдні

На даний час співвідношення втрат серед українських і російських військ на півдні України складає приблизно 1 до 6,5. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook з посиланням на командувача ОК "Південь" Андрія Ковальчука, передають Патріоти України.

Маляр зазначила, що стала свідком, як Ковальчук надихає військових на боротьбу з ворогом. Зокрема, він "розказав цікаві факти про деморалізацію підрозділів ворога на півдні та про зростаючі втрати".

"Співвідношення втрат приблизно 1 до 6,5. За його словами, критична межа співвідношення втрат - 1 до 8, після якої армія противника буде психологічно "сипатись", - зазначила Маляр.

За словами командувача, ворог вже у доволі складній ситуації на півдні, але розслаблятись не час. Навпаки, треба зібрати всю "силу і міць та вичавлювати російську армію з нашої землі".

Втрати РФ у війні з Україною

Загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого й до 15 жовтня орієнтовно склали 65 тис. особового складу. Тільки за минулу добу ЗСУ ліквідували 300 окупантів. У Генштабі додали, що найбільших втрат російський агресор зазнав учора на Криворізькому та Бахмутському напрямках.

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...