Однак все одно "ихтамнет": Росія готується до прямої війни в Лівії з її урядом і Туреччиною

Літаки в Лівію прибули з авіабази в Росії після транзиту через Сирію, де вони були перефарбовані, щоб замаскувати їх російське походження.

Росія нещодавно відправила винищувачі в Лівію, щоб підтримати воюючих в країні російських найманців. Про це повідомило у вівторок Африканське командування збройних сил США, посилаючись на свою оцінку, повідомляють Патріоти України.

"Російські військові літаки, швидше за все, будуть забезпечувати безпосередню авіаційну підтримку і вогонь в наступі для ПВК Вагнера, яка підтримує боротьбу Лівійської національної армії (ЛНА) проти міжнародно визнаного Уряду національної згоди", - йдеться в заяві американських військових.
У заяві йдеться, що літаки прибули з авіабази в Росії після транзиту через Сирію, де вони були перефарбовані, щоб замаскувати їх російське походження. Міноборони РФ поки не відповіло на прохання про коментар. Росія заперечує, що використовує найманців за кордоном.
У січні президент Росії Володимир Путін сказав у відповідь на запитання, б'ються чи в Лівії найманці, відомі як "група Вагнера", що якщо росіяни і є в цій країні, то вони не представляють державу і не фінансуються за рахунок РФ.
Місія ООН в Лівії засудила те, що назвала величезним припливом зброї і бійців в Лівію в порушення ембарго на поставки зброї.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...