Окупанти не можуть прорвати оборону ЗСУ у двох населених пунктах Луганщини, - голова ОВА

Російські окупанти досі не змогли окупувати всю Луганську область, невелика частина регіону досі тримається. Загарбники не можуть пробити оборону ЗСУ в двох населених пунктах. При цьому поява на фронті західного озброєння та ураження важливих об'єктів у тилу російської армії сповільнили наступ ворога на Луганщині. Про це розповів очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

Станом на 15 липня, зазначив він, окупантам досі не вдалося вийти на адміністративні кордони Луганської області, про що як про доконаний факт відзвітував перед президентом РФ міністр оборони держави-агресора Сергій Шойгу ще 3 липня.

"Невелика частина території Луганщини тримається. Там ідуть бої, але вони йдуть на території області. Все, що досі заявляв Шойгу (міністр оборони РФ Сергій Шойгу. - Ред.) та інші якісь військові чиновники Росії - все виявилося черговим фейком. Так, контролюють вони майже всю територію Луганської області, однак на території двох населених пунктів ідуть тяжкі бої, пробити оборону наших збройних сил російська армія не може", - зазначив Гайдай.

Зламати опір Сил оборони росіяни не можуть попри значну перевагу у живій силі та артилерії. За словами очільника Луганської ОВА, із отриманням нашими військовими частини далекобійної артилерії і ураженням декількох ворожих складів із боєприпасами штурм росіян дещо сповільнився.

"Після того, як наші артилеристи завдяки західному озбороєнню почали набагато більше вражати об'єктів у глибокому тилу російської армії - переважно це командні пункти та склади з боєприпасами - ситуація дещо покращилась на лінії фронту", - підкреслив Гайдай.

Тяжкою залишається ситуація в окупованих містах Луганщини, зокрема у Сєвєродонецьку, який окупанти фактично знищили. "У Сєвєродонецьку за останні два роки реконструювали багато об’єктів, закупили громадський транспорт, залучалися інвестиції. Із початком російського вторгнення і знищенням окупантами міста Сєвєродонецьк залишили понад 100 тисяч осіб, а залишилось близько 10 тисяч", - зазначив Гайдай.

Водночас окупанти відчувають серйозний "кадровий голод". За словами очільника Луганської ОВА, вони постійно змінюють комендантів, бо місцеве населення не хоче з ними співпрацювати.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...