Окупанти повідомили про понад 120 постраждалих і п'ятьох загиблих цивільних внаслідок збиття українських ATACMS над курортною зоною Севастополя (відео)

Сумнозвісний Слідком РФ порушив справу за кваліфікацією теракт

В окупованому Севастополі 23 червня, де чули вибухи, внаслідок роботи ППО впали уламки на прибережну частину міста. Місцева "влада" повідомляє про 124 постраждалих і пьятьох загиблих, включаючи трьох дітей. Також Слідком РФ порушив кримінальну справу за статтею "теракт". Про це передають російські пропагандистські ЗМІ та окупаційна влада Севастополя.

Так, помічник міністра охорони здоров'я Росії Олексій Кузнєцов розповів журналістам РІА "Новости", що внаслідок падіння уламків від збитих снарядів постраждали 124 людини, 27 із них - діти.

Водночас окупаційний губернатор Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що загинуло троє людей - двоє дітей та один дорослий. За його словами, над Чорним морем "знищили п'ять повітряних цілей". Люди постраждали на пляжі в Учкуївці та Любимівці, а також розпочалася пожежа в лісі біля пансіонату "Лазурне" на території 150 квадратних метрів і в житловому будинку на території садового товариства в Північній стороні Севастополя.

Пізніше Развожаєв заявив, що кількість жертв зросла до п'яти, з них троє дітей.

Помічник глави МОЗ рф заявив, що внаслідок обстрілу Севастополя поранення і травми дістали 124 людини, зокрема 27 дітей. А у соцмережах заявляють про загиблих на пляжі «Учкуївка» в Севастополі.

Також Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею "теракт". На місці падіння уламків працюють слідчі та криміналісти.

Крім того, уповноважений при президенті РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова розповіла журналістам РІА "Новости Крым", що п'ятеро постраждалих дітей перебувають у тяжкому стані.

Мер Магадана Юрій Гришан повідомив, що у Севастополі серед загиблих – 9-річна дочка його заступника Олега Авер'янова, яка перебувала з батьками на відпочинку на пляжі.

У свою чергу, Міноборони РФ заявило, що сили ППО в Севастополі збили чотири американські ракети "ATACMS", нібито споряджені касетними бойовими частинами.

"Ще одна ракета внаслідок впливу засобів ППО на кінцевій ділянці відхилилася від траєкторії польоту з підривом бойової частини у повітрі над територією міста", - йдеться у повідомленні.


"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...