Окупанти пригнали на острів Джарилгач сотні своїх військових

Російські окупаційні війська мілітарізували острів Джарилгач, розмістивши там своїх військових. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, передають Патріоти України.

Там зазначили, що 19 травня окупанти з’єднали острів з тимчасово захопленою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне.

Росіяни розмістили на острові близько 300 своїх військовослужбовців та 15 човнів іноземного виробництва, що були викрадені у місцевого населення.

Ситуація на острові Джарилгач

Джарилгач - найбільший острів України. Він входить до Національного природного парку "Джарилгацький". Наразі перебуває під російською окупацією. 19 травня стало відомо, що росіяни влаштували військовий полігон на окупованому українському острові Джарилгач.

Загалом окупанти майже щодня обстрілюють звільнену частину Херсонської області, від чого страждають мирні українці, а населені пункти зазнають руйнувань.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...