Окупанти встановили Starlink на "Шахеди", це зробить їх ще небезпечнішими: У Defense Express розкрили загрози


Росія почала встановлювати на ударні дрони Shahed-136 супутниковий зв'язок Starlink від SpaceX, повідомляє портал Defense Express, передають Патріоти України.

Starlink помітили на одному з дронів, який Сили оборони збили під час російської атаки уночі 25 вересня. Портал публікує фото, на яких видно супутникову антену з серійним номером. За його допомогою спробують дослідити канали постачання термінала Starlink.Росія почала встановлювати на ударні дрони Shahed-136 супутниковий зв'язок Starlink від SpaceX, повідомляє портал Defense Express, передають Патріоти України.

Starlink помітили на одному з дронів, який Сили оборони збили під час російської атаки уночі 25 вересня. Портал публікує фото, на яких видно супутникову антену з серійним номером. За його допомогою спробують дослідити канали постачання термінала Starlink.

Обладнавши "Шахеди" супутниковим зв’язком Росія отримає широкий та потужний канал зворотного зв'язку із дроном, можливість передачі інформації з нього та зможе змінювати польотне завдання на будь-якій відстані.

Портал акцентує, що таким чином Shahed перетворюється у першу чергу на розвідувальний засіб.

Тобто завдяки Starlink росіяни можуть використати "Шахед" у ролі вкрай далекобійного баражуючого боєприпаса з можливістю дорозвідки за рахунок додаткової камери та з можливістю ураження навіть рухомих цілей.

Зазначається, що "Шахеди" для цих цілей могли обрати через їхню дальність польоту (близько 2000 км) та доволі значний вільний об'єм у середині фюзеляжу.

Defense Express нагадує, що, хоча в Росії Starlink не працює і не продається, але росіяни його закуповують через треті країни.

"Путін заявив: ще трошки і буде ядерний удар": Денисенко пояснив, що це означає

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:00

"Путін заявив: іще трошки і буде ядерний удар. Що це означає: 1. В Росії прискорюють процес переговорів. 2. Росія піднімає ставки перед виборами в США, розуміючи, що ніяких переговорів поки не передбачено", - про це у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, пе...

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...