Окупаційній армії не вистачає особового складу, щоб атакувати Київ: Арестович розповів, куди буде бити ворог

Окупаційній армії не вистачає особового складу, щоб атакувати Київ. Про це в ефірі телемарафону заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"Щоб атакувати Київ, росіянам потрібно перекинути сюди 30-50 тис. особового складу, а це неможливо, тому що загальний контингент по Україні складає 70 тис. Тобто їм треба повністю набирати армію з інших країн", - сказав Арестович.

Також він прокоментував ситуацію на різних операційних напрямках фронту. "Що стосується Київської області: від Броварів вони відійшли. Іванків ми звільнили, а Іванків і Чорнобиль - це єдиний шлях наступу з Білорусі. Сьогодні наші війська виженуть їх ще далі, тож ми зможемо сказати, що звільнили Київщину аж до білоруського кордону", - зазначив Арестович.

Також він повідомив, що РФ пробує перекинути війська з Київської області в Ізюм Харківської області. "Робимо тактичний контрнаступ на півдні. Складна ситуація на Чернігівщині та Маріуполі. В останньому тривають вуличні бої. Щодо півдня - особливо складно в зоні ООС та на Харківщині. Окупанти намагаються перекинути війська з Київщини в Ізюм з боку Бєлгорода, але постійно залишаються без пального, адже у Бєлгороді твориться щось чудернацьке, майже Чорнобаївка", - сказав Арестович.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...