Окупаційну "адміністрацію" Херсона переміщено до Скадовська, - Генштаб ЗСУ

Російську окупаційну адміністрацію Херсона переміщено до міста Скадовськ. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, передають Патріоти України.

Зазначається, що окупанти продовжують примусове переміщення цивільного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. "Ворог вдається до залякування цивільних мешканців, поширюючи інформацію про можливий підрив греблі Каховської ГЕС. Водночас, місцеве населення позбавлене засобів комунікації. Російську окупаційну адміністрацію Херсона переміщено до міста Скадовськ", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі також поінформували, що постійні втрати особового складу у підрозділах противника, що беруть безпосередню участь у бойових діях на території України, окупаційне командування намагається компенсувати мобілізованими військовослужбовцями.

"З тими, хто відмовляється брати участь у бойових діях, проводять так звану "роботу" співробітники ФСБ Російської Федерації", - мовиться у зведенні.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...