"Они нас на смерть вели": Контрактники з Південної Осетії розповіли, чому відмовилися воювати в Україні

Солдати-контрактники з невизнаної псевдореспубліки Південна Осетія (окупована територія Грузії), які відмовилися воювати проти України та повернулися додому автостопом, розповіли, що їх фактично відправили на смерть. Багато військових загинуло, а військове керівництво навіть не хотіло збирати з поля бою тіла. Про це пише видання "Медіазона", передають Патріоти України.

За словами одного з джерел журналістів, до "республіки" повернулися 300 контрактників 4-ї гвардійської військової бази в Цхінвалі. Він розповів, що тіло одного із солдатів розірвало на частини, а командир сказав відправити його рідним порожню труну.

"Вони кажуть: ми воїни, не труси, але так, щоб тебе на забій відправляли, а потім ще твій труп не забирали – нам це нафіг не треба і вийшли", – сказав співрозмовник.

Він показав журналістам аудіозапис, на якому про те, що сталося, розповідає один із військових. Солдат сказав, що їх відправили на вірну смерть, а "старші" мали отримати "героїв".

"Там багато хто загинув. Один хлопець був весь замінований. Він помер, а його піхотна група вийшла назад. Потім товариші по службі зайшли до старшого і кажуть – давайте витягнемо його, його розірвало на частини, хоч якісь частини заберемо, голову, щоб щось відправити додому. А старший каже: "Відправте порожню коробку, щоб вони знали, що він загинув". І наші хлопці розлютилися. Хотіли його там вбити. Вони нас на смерть вели. Ось приїдемо і поговоримл з людьми, и наві можемо на площу вийти – сказати, що нас вели на вірну смерть", – сказав один із солдатів.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...