ООН довела, що Росія набрехала про "удар HIMARS" по Оленівці

Росія збрехала, коли звинуватила Україну в обстрілі Оленівської колонії з американських реактивних установок HIMARS в липні минулого року і загибелі близько 50 українських військовополонених. Про це заявив глава Управління ООН з прав людини Фолькер Тюрк, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Росія не надала гарантій безпечного доступу представників ООН до місця вибуху. Однак управління змогло провести детальні бесіди з тими, хто вижили після інциденту в Оленівці, і провести детальний аналіз наявної додаткової інформації.

"Хоча точні обставини інциденту в ніч з 28 на 29 липня 2022 року залишаються незрозумілими, доступна інформація і наш аналіз дозволяють управлінню зробити висновок, що він не був спричинений ракетою HIMARS", – йдеться в заяві.

В ООН відзначають, що вони як і раніше не можуть встановити ані конкретне джерело вибуху, ані точний напрямок, з якого міг бути зроблений постріл.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...