"Операція має всі ознаки кампанії під керівництвом Кремля": Польща звинувачує росіян у спробі посварити її зі США

Кремль намагається використати кризу з коронавірусом, щоб звільнитися від міжнародної ізоляції, але вважає, що найкращий спосіб для цього - посварити між собою інших.

Польща заявила, що постраждала від складної операції з дезінформації, спрямованої на ослаблення польсько-американських відносин - ймовірно, за операцією стоїть Росія. Про це заявив представник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин, передають Патріоти України.

Жарин сказав, що Польща продовжує розслідування і поки не має остаточних доказів того, що напад був координований Росією. Але він зазначив, що інформаційна атака має всі ознаки кампанії під керівництвом Кремля.

Мова йде про напад на веб-сайт Інституту військових досліджень у Варшаві, військової академії, яка готує польських військових лідерів. Жарин зазначив, що на сайті був опублікований підроблений лист від імені ректора, у якому містився заклик до польських солдатів боротися з "американською окупацією".

Повідомлення листа було опубліковано на новинних порталах, в тому числі на одному, відомому пропагандою дезінформації. "Зміст листа відповідав основному наративу, який російська пропаганда постійно просуває проти Польщі та США", - заявив Жарин.

За його словами, польська влада вважає, що метою цих атак є сіяти інформаційний хаос, підривати моральний дух польських солдатів і розпалювати антиамериканські настрої. Він стверджує, що Кремль намагається використати кризу з коронавірусом, щоб звільнитися від міжнародної ізоляції і переконати Захід скасувати санкції, введені через агресію проти України.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...