Операція досягла поставлених цілей: У ГУР прокоментували вибухи на Смоленщині у РФ

У ніч проти 27 листопада у Смоленській області РФ пролунали вибухи. Росіяни бідкалися, що область нібито атакували безпілотниками, передають Патріоти України.

Як повідомили джерела у розвідці, це була спецоперація ГУР МО, передає "24 канал". До слова, Смоленська область не вперше страждає від дронів. У жовтні росіяни бідкалися на атаку БпЛА на авіаційний завод.

"Атака була результативною, операція ГУР досягла поставлених цілей", – повідомили джерела у розвідці. Росіяни у Мережі публікували кадри вибухів й заявляли, що системи й засоби ППО нібито намагалися збити безпілотники. На опублікованих кадрах не лише чутно звуки вибухів, а й видно два густих стовпи диму.

На ранок російське міноборони заявило про "успішне відбиття атаки". За словами окупантів, "пе-ве-о" нібито збила два дрони, які намагалися атакувати Смоленську область. Про руйнування чи постраждалих, ясна річ, не повідомляли.

Втім, російські телеграм-канали, посилаючись на власні джерела, бідкаються, що вибухи пролунали на Смоленському авіаційному заводі. Згідно з їхніми повідомленнями, один з безпілотників упав на дах 6 цеху авіазаводу та вибухнув. Унаслідок вибуху було пошкоджено дах та балку перекриття. Наразі ця інформація не підтверджена, адже російська влада не коментує вибухи.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...