Ось-ось може повторити долю попередника часів Сталіна: Улюблений міст Путіна може піти з льодоходом. Азовське море добре промерзло та засніжене

Ця весна стане першим справжнім випробовуванням для "будівництва сторіччя" Володимира Путіна. І навіть, якщо перший значний сув льоду в Керченській протоці не знесе конструкцію, кожен удар брила криги об опору стане заділом на майбутнє

Кримський міст між Росією і тимчасово окупованих півостровом незабаром чекає серйозне випробування. Азовське море цієї зими таки добряче замерзло, коли почнеться відлига, і величезна маса льоду почне рухатися в напрямку Чорного моря та назад з південним вітром, опорам мосту у м'якому дні доведеться тримати нелегкий іспит.
Льодохід може стати причиною руйнування конструкції, як це вже трапилось з приходом весни 1945 року з його попередником, зазначають Патріоти України.

Керченський (Кримський) міст

За даними метеорологів, у районі Кримського моста сформувалися півметрові замети. Весь цей сніг лежить і пресується на поверхні крижаного покриву. З приходом тепла брили льоду будуть переміщатися з Чорного в Азовське море і назад, попутно перевіряючи міст на міцність.
За словами журналіста Бориса Пенчука, міст виявився виключно літньою сполукою і може нормально використовуватися тільки в теплу погоду. Під час снігопадів новостворену стаціонарну переправу довелося закрити, незважаючи на те, що у Путіна обіцяли забезпечити конструкцію сучасними антіобмерзанням.
«Гарне буде випробування для Кримського моста і його опор. Купуємо попкорн і готуємося до «шоу», - резюмує журналіст у Facebook.

До такого ж висновку прийшли російські медіа. «Закрыли движение по Крымскому мосту — его защищенности не хватило чтобы противостоять непогоде. А ведь при открытии шла речь о какой-то супер-пупер противообледенительной системе… И где она? Проектировщики даже парковочные площадки не предусмотрели», - обурюються кореспонденти видання «Аргументи тижня - Крим».
Нагадаємо, раніше колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко пояснював, що ситуація в районі мосту - «як на вулкані», а техногенна аварія - це тільки питання часу. Сезонні фактори як то льодохід, шторми і врешті землетруси прискорюють неминуче.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....