Особлива гра: Washington Post розкрив деталі того, як США спонукали Шольца до передачі Україні "Леопардів"

Проблему постачання Україні німецьких танків в Україну допоміг розв’язати держсекретар Ентоні Блінкен, який порадив президентові Джо Байдену оголосити про надання Києву "Абрамсів", аби таким чином стимулювати канцлера Олафа Шольца до ухвалення відповідного рішення. Про це йдеться в публікації Washington Post, передають Патріоти України.

Доти кілька тижнів США намагалися переконати Шольца надати Україні «Леопарди», але той був непорушний.

"Берлін і Вашингтон повинні разом протистояти москві, сказав він Байдену під час телефонної розмови. Німеччина не надішле свої Leopard 2, якщо Сполучені Штати й надалі відмовлятимуться надсилати Abrams М1", - йдеться у публікації.

При цьому були присутні радник з питань національної безпеки Джейк Салліван і Блінкен. Байден непокоївся, що чим довше триває публічна суперечка щодо танків, тим більшої шкоди вона завдає його пріоритету щодо України: збереженню єдності Заходу на чолі зі США перед обличчям російської агресії.

Саме Блінкен запропонував можливий вихід із ситуації – оголосили про готовність постачати "Абрамси" для задоволення "довгострокових" потреб Києва. Це могло б забезпечити Шольцу прикриття, якого він прагнув, аби надати "Леопарди" негайно.

Це також дало Пентагону час для розв’язання проблеми з навчанням українських військових та налагодженням необхідної логістики, оскільки Abrams вважаються складними у використанні та потребують особливих умов обслуговування, а тому навряд чи вони надійдуть в Україну швидко.

Байден оголосив про плани постачання Україні танків Abrams 25 січня. Відразу Німеччина заявила про передачу «Леопардів» зі свого арсеналу, «очоливши зусилля з організації європейського внеску», як висловився президент США.

Відтак адміністрація заявила, що продемонструвала чітку прихильність Байдена йти до кінця з Україною і зберегти коаліцію. Шольц, чиї дії дістали назву «шольцінг» в українських мемах минулого літа, заявив у середу, що справжнє значення цього терміну – «Німеччина робить найбільше».

Через два дні Міністерство оборони України оголосило про наступне велике прохання до Вашингтона – щодо літаків F-16. Нагадаємо: за словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна сподівається незабаром отримати від союзників бойові літаки.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...