"Особисто розпорядився": Лукашенко причетний до депортації понад двох тисяч дітей з України, - білоруська опозиція

Білоруський уряд міг брати участь у депортації дітей з окупованих Росією територій України, повідомляє Euractiv з посиланням на звіт групи білоруської опозиції - Національне антикризове управління, передають Патріоти України.

У звіті наголошується, що 2150 українських дітей, у тому числі сироти у віці від 6 до 15 років, були вивезені в так звані табори відпочинку та санаторії на території Білорусі.

Стверджується, що українських дітей доставили в білоруський санаторій "Золоті піски" в Гомельській області і санаторій "Острошицький городок" і табір "Діброва" в Мінській області.

У доповіді наголошується, що передача дітей В Білорусь була незаконною і порушувала Женевські конвенції і статут Міжнародного кримінального суду.

Перша група приблизно з 350 дітей прибула з окупованої Донецької області 5 і 6 вересня, за нею друга і третя групи в кінці вересня і середині жовтня, йдеться в повідомленні. Додаткові депортації дітей були здійснені в квітні і травні цього року. Дітей доставили автобусом до Росії з окупованих Росією територій України, а потім поїздом до Білорусі.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...