Останній "мастодонт" махрового комунізму: Єгор Лігачов у день свого 100-річного ювілею вручив Горбачову заяву про відставку з Політбюро ЦК КПРС

Саме йому радянські люди завдячують знаменитому "сухому закону" 1980-х, котрий і поховав свого автора у великій політиці смертельно хворого СРСР

Єгор Лігачов на 28-му з'їзді КПРС, 1990 рік

29 листопада 2020 року член Політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Радянського Союзу Єгор Лігачов відзначив своє 100-річчя. Він став першим членом радянського партійного керівництва, який дожив до 100 років, зазначають Патріоти України.

Наприкінці 1980-х Лігачов вважався другим за впливом чиновником у Радянському Союзі після генерального секретаря ЦК КПРС, а згодом першого і єдиного президента СРСР Михайла Горбачова.

Політичну кар'єру Лігачов розпочав у Комуністичній партії під час Другої світової війни. Майже два десятиліття він був першим секретарем обласного комітету компартії в російському місті Томськ. У 1983 році Лігачов отримав членство в Центральному комітеті. Він став членом Політбюро в 1985 році.

Під керівництвом Горбачова Лігачов контролював організаційну роботу та ідеологію Комуністичної партії. Його вважали близьким союзником Горбачова, коли Горбачов став запроваджувати демократичні реформи. Однак пізніше Лігачов асоціювався з консервативними силами і був виключений з ЦК партії в 1990 році.

Після розпаду Радянського Союзу в 1991 році Лігачов приєднався до керівництва комуністичної партії Росії. Він був законодавцем з 1999 до 2003 року.

На святковому банкеті на честь свого 100-річчя, найстаріший з нині живих членів Політбюро ЦК КПРС, вручив Михайлу Горбачову заяву про вихід зі складу цього органу.
Вийшовши на заслужений відпочинок, Єгор Кузьмич намір присвятити себе вивченню праць Леніна. Коли помер Ленін, йому було всього чотири роки. І він, каже, до сих пір не зміг змиритися з цією втратою. Він упевнений, що в 46 томі Повного зібрання творів В. І. Леніна є тексти, раніше невідомі науці і збирається їх відкрити. Саме там, як він вважає, міститься рецепт процвітання Радянського Союзу, поліпшення продовольчого забезпечення та розвитку сектора непродовольчих товарів.
Михайло Горбачов прийняв заяву Лігачова і підписав Постанову про звільнення його із займаної посади за власним бажанням. Останній Генеральний секретар ЦК КПРС не став повідомляти Єгору Кузьмичу, що Політбюро ЦК КПРС розпущено 29 років тому. Про це Михайла Сергійовича попросили онуки ювіляра.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...