Останній день "Сі Бриз-2020". ВМСУ поширили ефектне відео маневрів з НАТО

У Чорному морі завершаються американсько-українські військові навчання «Сі Бриз-2020». Патріоти України пропонують ознайомитись з відео, котрим поділилася пресслужба Військово-Морських сил України.

Довідка

Вперше в історії міжнародних навчань Сі Бриз, через пандемію COVID-19, планування навчань відбувалося у дистанційному режимі шляхом інтеграції груп від України, США та країн-партнерів НАТО. Така форма роботи яскраво продемонструвала можливості термінового реагування на загрози з боку моря країн союзників, а також навички, набуті українськими військовослужбовцями за всі роки спільних тренувань.

Штаб планування навчань нашої країни розташувався на території Військово-Морської бази «Південь».

Цього року у міжнародних навчаннях Сі Бриз беруть участь 8 країн: Україна, США, Болгарія, Грузія, Туреччина, Норвегія та Іспанія. Завершення планування навчання відбувалося у дистанційному режимі: перший штаб — Морський операційний центр 60-ого з’єднання надводних кораблів 6 флоту ВМС США у місті Рота (Іспанія) та український штаб навчання у місті Одеса.

Згідно з планом навчання протягом 4-го дня Сі Бриз відпрацьовувалися елементи протичовнової боротьби із залученням авіації та ескортування патрульного літака ВМС США П-8 «Посейдон» літаками повітряних сил Збройних сил України. За легендою, Військово-Морські сили, Повітряні сили та Прикордонна служба України та держав-партнерів разом беруть участь у морській операції з безпеки у кризовому регіоні.

Комунікація, яка налагоджується під час багатонаціональних навчань, при реальній загрозі з боку моря дозволить виконувати задачі оперативно і якісно: відпрацьовується зв’язок з авіацією, між кораблями ВМС та Морської охорони Прикордонної служби, зі штабом керівництва.

Як продемонстрували Сі Бриз 2020, дистанційна співпраця штабів досить корисний досвід, який знадобиться, в першу чергу, Україні.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...