"Останній етап був надскладний": Відхід з Авдіївки потрібно було здійснювати раніше, - капітан першого рангу запасу ВМС

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", капітан першого рангу запасу ВМС України Павло Лакійчук погоджується з рішенням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про виведення українських військ з Авдіївки. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Я погоджуюсь з генералом Сирським. Однозначно, коли є вибір між утриманням території і збереженням війська, потрібно обирати другий варіант. Адже військо у нас одне. Якщо ми його втратимо, то захищати нас буде нікому. З моєї точки зору, відхід з Авдіївки потрібно було здійснювати дещо раніше, але командування на місці краще знає свої ресурси та можливості", - сказав Лакійчук.

За його словами, ця ситуація, в загальному, не покращує українські позиції на фронті. Але говорити про можливість подальшого утримання Авдіївки сенсу вже не було.

"Коли оцінюється ситуація на фронті, оцінюються в першу чергу сили противника та наші сили. Вже потім беруться до уваги географічні умови, в яких ведеться оборона. Співвідношення сил і ресурсів було таке, що говорити про можливість подальшого утримання Авдіївки сесну не було. Була загроза оточення угрупування і треба було приймати рішення. Був вибір, або відводити війська, або зрізати ворожі щупальця на півдні і на півночі, з метою зняти цю загрозу. Але все залежало від людських і матеріальних ресурсів, боєприпасів в тому числі. На жаль, ресурсів у нас обмаль. Противник має у 7-10 разів перевагу на цій ділянці фронту", - повідомив Лакійчук.

Тож Авдіївська операція добігає кінця, вона була складна, каже капітан першого рангу запасу ВМС. "Останній етап був надскладний, і далі буде багато неприємних повідомлень. Але треба розуміти, що організувати відступ дуже складно на будь-якому рівні. Наше командування зробило все, що змогло", - додав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...