Оце так! ЄС відмовиться від санкцій проти трьох російських бізнесменів - у Reuters назвали імена


У Євросоюзі мають намір припинити дію санкцій проти трьох росіян - бізнесмена Григорія Березкіна, мільярдера Фархада Ахмедова та колишнього керівника російської компанії електронної комерції Ozon Олександра Шульгіна. Ці обмеження було запроваджено після початку повномасштабного вторгнення РФ до України, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Reuters. Там зазначили: очікується, що це станеться вже поточного тижня – "15 вересня термін дії нинішніх каральних заходів закінчиться". Втім, наголошується, згоду на припинення дії санкцій проти Березкіна, Ахмедова та Шульгіна мають надати всі 27 країн-членів ЄС. Чи всі вони готові це зробити – не уточнюється.

А ось проти російського воєначальника Георгія Шуваєва, зазначається, санкції точно не більше діятимуть. "Він помер минулого року", – пояснили аналітики. Суд ЄС дозволив скасувати санкції проти Шульгіна

Причини, через які ЄС може припинити дію санкцій проти Березкіна, Ахмедова та Шульгіна аналітики Reuters не називають. Проте раніше суд Євросоюзу вже задовольнив позов від Шульгіна про виключення його імені з оновлених списків санкцій ЄС. Фактично, таким чином дозволив скасувати санкції проти Шульгіна.

"Як пояснили у пресслужбі суду, Шульгін у своєму позові не оскаржував санкції як такі, а лише вимагав виключити його з майбутніх списків. У Раді ЄС раніше погодили, що не вноситимуть імʼя Шульгіна до оновлених списків, які опублікують у вересні, зважаючи на слабкість аргументів проти нього", – розповіли у "Радіо Свобода".

Російські олігархи програли суд про зняття санкцій

Втім, говорити про тенденцію скасування санкцій проти росіян, що зароджується, поки зарано. Бодай тому, що той самий суд Європейського Союзу в Люксембурзі відхилив позови двох російських мільярдерів, які вимагали зняти санкції з них.

Так, суд не став розглядати звернення ексвласника Трубної металургійної компанії (ТМК) Дмитра Пумпянського (стан оцінюється в 1,7 млрд доларів). А також його дружини Галини та сина Олександра.

"Хоча Пумпянський не відігравав прямої ролі у військовому наступі в Україні, він причетний до секторів економіки, що є суттєвим джерелом доходу для уряду Російської Федерації", – йдеться в рішенні суду. У зв'язку з цим, зазначається там, внесення Пумпянського та його родичів до списку санкцій є обґрунтованим.

Відхилив суд і позови близького до президента РФ Путіна мільярдера Геннадія Тимченка (18,5 млрд доларів) та його дружини Олени. Крім зняття обмежень, він також вимагав виплатити йому компенсацію 1 млн євро. Тож активи і Пумпянського, і Тимченка в ЄС залишаться замороженими. Очікується, що обоє подадуть апеляцію.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...