Оце так: Ініціатива Німеччини щодо посилення ППО України провалюється, - Politicо

Німеччина пообіцяла надіслати деякі власні системи ППО Україні, а також залучити до цього інших союзників. Водночас майже ніхто не наслідує приклад Берліна. Про це пише видання Politico.

Німеччина передала Україні 3 з 11 батарей Patriot американського виробництва. Також Берлін поставив понад 50 систем ППО малої дальності Gepard і ракети "повітря-повітря" для захисту від балістичних ракет, бомб і БПЛА.

"Протягом кількох тижнів високопоставлені німецькі політики - головним чином міністр закордонних справ Анналена Бербок і міністр оборони Борис Пісторіус - вимагали від союзників виконати свої зобов’язання щодо передачі Україні батарей Patriot", - пише видання.

Проте реакція з боку інших країн не виправдалася. "Німеччина витратила останній місяць на обговорення своєї ініціативи "Негайні дії щодо протиповітряної оборони", але країни-партнери не бажають відправляти вкрай необхідні батареї Україні, повідомили двоє людей, знайомих з переговорами", - зазначає Politico.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "є системи, які можуть надати Україні". Але узгодити, як вони потраплять до рук ЗСУ, не так просто.

Міноборони Німеччини повідомило, що Бельгія, Данія, Норвегія, Канада і Нідерланди взяли на себе зобов'язання щодо фінансування, а Франція, Іспанія, Румунія, Литва, Бельгія, США і Велика Британія пообіцяли надати матеріали і ракети. Латвія теж хоче приєднатися до програми, сказали там.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...