Оце так поворот! НАТО допомагає Україні контролювати острів Зміїний, результат - знищені окупанти і техніка

Військово-повітряні сили НАТО допомагають Збройним силам України утримувати під контролем острова Зміїний. Зокрема, сили Альянсу причетні до знищення російських окупантів. У результаті таких дій на острові знищено багато окупантів і розбиті ворожі позиції. Про це "Обозревателю" повідомили власні джерела, передають Патріоти України.

Щоб тримати під контролем острів Зміїний, НАТО надає допомогу ЗСУ з безпілотних літальних апаратів та безпосередньо бомбардувальниками Військово-повітряних сил. В результаті Альянс допомагає ліквідувати будь-які сили противника, які намагаються наблизитись до острова. При цьому на самому острові знищено обладнання, техніку та боєприпаси російської армії вже на мільйони доларів.

Примітно, що Зміїний є важливим місцем для ведення бойових дій, адже саме з нього здійснюється наведення ракетних ударів по Одесі. Також Зміїний мав відіграти важливу роль для блокади та десантної операції в Одесі.

Активна допомога ВПС НАТО з утримання Зміїного також пояснюється тим, що контроль російських окупантів над островом становить постійну загрозу та ризики для Румунії.

Джерела в Міноборони зазначають, що захоплення та утримання острова Зміїний стало важливим питанням для російського командування після того, як з'явилася крилата фраза про "російський військовий корабель". Крім того, далеко не останню роль у бажанні кремлівських окупантів захопити Зміїний стало знищення ракетного крейсера "Москва". За інформацією, на 9 травня в ефірі пропагандистського каналу "Росія 24" планувалося пряме включення гарнізону на Зміїному.

На відео показаний прохід винищувача-бомбардувальника Panavia Tornado, який знищує з повітря позиції російських окупантів на острові Зміїний.

Джерело: Обозреватель

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...