Оце так: У Бундестазі не підтримали пропозицію розширити допомогу Україні і надати ракети Taurus

У Бундестазі не вистачило голосів, аби підтримати пропозицію щодо розширення військової допомоги Україні. Таким чином німецька влада в черговий раз відклала питання про передачу українській армії крилатих ракет повітряного базування Taurus, передають Патріоти України.

За передачу Україні цих ракет проголосували лише 182 депутати. При цьому 480 людей проголосували проти, а ще 5 – утрималися. Про це повідомляє Rheinische Post.

Постачання німецьких крилатих ракет Taurus Україні в Бундестазі активно просуває лідер Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц. Його політична сила винесла на голосування проєкт, у якому прямо згадувалась ця німецька система озброєння.

Мерц закликав депутатів коаліції приєднатися до цієї пропозиції, проте парламентська більшість не підтримала ініціативу.

"Україна досі не отримує повної кількості ресурсів, які їй терміново необхідні для ефективного стримування агресивної війни Росії", – сказав Мерц.

Напередодні під час дебатів у Бундестазі лідер ХДС Мерц наголосив на актуальності поставок Україні крилатих ракет Taurus. У зверненні до членів коаліційних фракцій він заявив, що Німеччина нарешті має поставити ЗСУ ці системи озброєння.

Також він зазначив, що Німеччина має винести уроки з історії та пам'ятати, що спроби "умиротворення режиму, який більше не дотримується будь-яких норм міжнародного права", мають протилежний ефект.

Більше того, депутати ХДС закликали визнати Росію "екзистенційною загрозою". Мерц також підкреслив, що необхідне подальше посилення санкцій проти країни-агресора і виступив за передачу Україні заморожених російських активів.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...