Ветерани за гратами: Печерський суд покарав командира Черкаського відділення "Нацкорпусу" Довбиша та його побратима Кухарчука за бійку з охороною Зеленського на Банковій

Монастирський відреагував на сутички під ОП 14 серпня 2021

Печерський районний суд Києва відправив під варту представника "Національного корпусу" Олега Довбиша за підозрою в хуліганських діях біля Офісу Президента 14 серпня, повідомляють Патріоти України з посиланням на hromadske.

За даними слідства, Довбиш разом з Дмитром Кухарчуком, Микитою Губським, Демидовим організованою групою прийшли під Офіс президента. При них нібито були заздалегідь заготовлені предмети для заподіяння тілесних ушкоджень.

Слідство стверджує, що через їхні протиправні дії постраждали семеро працівників поліції та один військовослужбовець Нацгвардії. Зокрема, Довбиш, за даними слідства, вдарив ногою одного з поліцейських.

Прокурор просив взяти під варту Довбиша без можливості внесення застави, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваних, тиску на свідків, інших ймовірних співучасників, знищення або спотворення речових доказів.

Натомість адвокат Володимир Волосовський наголосив на тому, що підозра є необґрунтованою, ризики не доведені, а також підозрювані не мали при собі зброї й нікого не били.

"Довбиш не приносив зброю та предмети й не застосовував їх. Він може нести відповідальність лише за удари ногою по працівнику поліції Кірієнку. Однак в матеріалах клопотання йдеться про те, що Кірієнку було завдано хімічні опіки, відповідну допомогу йому надали в медичному закладі", — заявив адвокат.

Також захисники наголосили на тому, що відео, на які посилається слідство, зняти зі значної відстані, й неможливо встановити, чи на відео дійсно був підозрюваний. А ще сказали, що свідки й потерпілі у справі — поліцейські.

Сам Довбиш заперечив ймовірну причетність до злочину, наголосивши на тому, що він є колишнім поліціянтом, і не став би бити правоохоронців.

Нагадаємо, Дмитро Кухарчук біля відділення поліції порізав собі вени на знак протесту. Його направили до лікарні для надання медичної допомоги. Це сталося після того, як він та ще кілька представників місцевого осередку "Національного корпусу" отримали адміністративні протоколи за нібито порушення громадського порядку під час приїзду президента Володимира Зеленського на Черкащину.


Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...